Úterý, 22 října, 2024
Sezóna 2017/2018 – „A“

7. mistrovské utkání – muži jaro 2018

FK Cvikov – Sokol Doubí 2:8 (1:3)

 

V dalším mistrovském utkání jsme zajížděli na půdu posledního Cvikova s cílem získat tři body. Za slunného počasí jsme se do soupeře pustili zhurta a již ve 3. minutě se ve vápně uvolnil kapitán Hájek a ranou do šibenice poslal hosty do vedení 0:1.  V 7. minutě je však skóre vyrovnané, to dlouhý výkop Machačného propadne až ke Kýčkovi, který přetlačí Čermáka a tvrdou ranou pod břevno nedal Jirákovi šanci zasáhnout 1:1. Ve 30. minutě zahráváme rohový kop a přichází nepochopitelný zkrat domácího Urbana, který pěstí udeří našeho Čermáka a vyrazil mu zub!!! Bohužel sudí Jirák tento incident ve skrumáži přehlédne a domácího beka nevyloučí. Honza Čermák musí vystřídat a na hřiště přichází Vojta Zradička. Ve 35. minutě jdeme opět do vedení, to Herkner vyšle do šance Matunu, který s přehledem překonává Machačného 1:2. O chvíli později máme další šanci, Hájek však místo střely hledal Haunolda a domácí obrana míč zablokovala. Ve 45. minutě je před vápnem faulován Zradička a trestný kop zrealizuje Vlach přesně, střelou přes zeď překonává Machačného potřetí 1:3. Hosté tak odcházejí do kabin s dvoubrankovým vedením. Úvod druhého poločasu patří opět našemu týmu a v 50. minutě se prosazuje opět „Dafča Matuna a vedeme 1:4. Tato branka prakticky utkání rozhodla, domácí odešli fyzicky a my podnikali jeden útok za druhým. V 52. minutě s přehledem navyšuje vedení kanonýr Hájek 1:5. V 70. minut chybujeme v rozehrávce a útok domácích dokážeme zastavit pouze za cenu faulu. Následný trestný kop zahrává domácí Třešňák a pěknou střelou přes zeď koriguje skóre 2:5. Naše reakce je však rychlá, v 72. minutě kopeme rohový kop Zradičkou a volný Vlach nemá problém napnout síť 2:6. Máme i další šance , střídající Benda je sám před gólmanem, ten však jeho stoprocentní šanci chytá. Když už se Benda prosadí, zkazí mu gólovou radost zvednutým praporkem pomezní rozhodčí. V 77. minutě Haunold vymotá domácí obranu a nabídne snadný gól Hájkovi, který doťukává do prázdné branky 2:7. Účet zápasu uzavírá v 86. minutě kdo jiný než Hájek, který zužitkuje pěknou individuální akci Bendy 2:8. V 88. minutě se v domácím dresu předvede další pacient, konkrétně Starý, který doslova sestřelí Beneše a je naprosto po právu vyloučen. Utkání tak končí jednoznačnou a zaslouženou výhrou hostujícího týmu.

Ohlasy po utkání:

Milan Bláha, Peter Sulo (trenéři TJ Sokol Doubí): Jsem rád, že kluci utkání nepodcenili a odvezli jsme si zasloužené vítězství. Od třicáté minuty jsme v utkání dominovali. Domácí nepředvedli nic, jen tvrdou až zákeřnou hru a jen díky benevolenci sudího Jiráka měli pouze jednoho vyloučeného hráče. V příštím utkání budeme na domácím hřišti chtít tyto body z venku potvrdit, ale čeká nás silný protivník z Ruprechtic.

 

Br.: 3. Hájek 0:1, 7. Kýček 1:1, 35. Matuna 1:2, 45. Vlach 1:3, 50. Matuna 1:4, 52. Hájek 1:5, 70. Třešňák 2:5, 72. Vlach 2:6,

77. Hájek  2:7, 86. Hájek 2:8

 

Rozhodčí: Jirík – A. Brož, Chwiedziuk (podprůměrný výkon) Delegát: Poppr

 

ŽK: 4:2 (Beneš, Vlach)

 

ČK: 1:0 (88. Starý)

 

Nejlepší hráči: Třešňák (CVI) – Hájek (DOU)

 

Sokol Doubí: Jirák – Beneš, Vlach, Kabát (68. Benda), Čermák (32. Zradička) – Matuna, Holický, Kovářík, Herkner (60. Čára) – Haunold – Hájek (c)

 

Připraveni ještě: Sulo a Zeman

 

Chyběli: Šimek (dlouhodobé zranění), Jonáš (zranění), Urban