Úterý, 22 října, 2024
Sezóna 2017/2018 – „A“

6.mistrovské utkání – muži jaro 2018

FC Pěnčín – Sokol Doubí 2:1 (2:0)

 

V sobotu dopoledne jsme zajížděli na hřiště Pěnčína u Jablonce. Domácí na jaře ještě neprohráli a do utkání tak vstupovali s visačkou favorita. Úvodní desetiminutovka se nesla v duchu vzájemného oťukávání. Následující minuty však patřily domácím borcům, kteří svým pohybem, důrazem a bojovností dostali hosty pod tlak a začali si vytvářet i šance. Tu první zlikvidoval domácímu Huškovi dobrým zákrokem Jirák. Ve 24. minutě už udeřilo, přetažený roh se podaří domácím hráčům vrátit do vápna, následuje nastřelený balón, který domácí „hromotluk“ Hušek usměrňuje do branky 1:0. Domácí branka uklidnila a jejich převaha začala být ještě výraznější, dvakrát musel předvést své umění gólman Jirák, jednou mu dokonce musela pomoci tyč! Ve 35. minutě se však už domácí prosazují, to se střelou z hranice vápna prosadil Pavel Matějček  2:0. Hosté se na nic nezmohli a byli rádi, že sudí Švec ukončil první poločas.

Do druhého poločasu vstoupili hosté lépe a hra se vyrovnala. Přesto domácí obrana dirigována výborným Baláskem hosty do šancí nepouštěla. Ze strany domácích stojí za řeč střela Nemyrovskyyho, která však mířila nad branku a prudká hlavička Huška, která mířila těsně vedle. První střelecký pokus hostů vyprodukuje až v 70. minutě !! Haunold, jeho střela však míří nad branku. Domácím evidentně začínají docházet síly a v 82. minutě je musel podržet výborným zákrokem jejich brankář Pivrnec, který vytáhl z pod břevna střelu Holického. V 86. minutě předvedou hosté pěknou křídelní akci a centr Herknera usměrní za záda domácího gólmana David Matuna 2:1. Domácí hráči evidentně znervóznili a hosté se snaží o vyrovnání. To mohlo přijít v 90. minutě, kdy Kovářík z trestného kopu trochu překvapivě volí místo střely centr a Vlacha dělily od jistého gólu dva kroky. Utkání je pak ukončeno a domácí si tak připisují další tři body.

Ohlasy po utkání:

Milan Bláha, Peter Sulo (trenéři TJ Sokol Doubí): Především v prvním poločase jsme předvedli špatný výkon, kdy jsme se nedokázali domácím vyrovnat pohybem, důrazem a bojovností. Jen díky Honzovi Jirákovi jsme prohrávali „jen“ o dvě branky. Ve druhém poločase jsme se trochu zvedli, ale přes domácí obranu jsme se dostávali jen velmi, velmi těžko. Nakonec se nám v závěru podařilo snížit a při troše štěstíčka jsme mohli i v poslední minutě vyrovnat. Nutno říci, že by to bylo nezasloužené, jelikož domácí byli lepším týmem a vyhrát si zasloužili. V příštím týdnu cestujeme v sobotu na hřiště posledního Cvikova a věříme, že si přiv ezeme všechny tři body.

 

Br.: 24. Hušek 1:0, 35. P. Matějček 2:0, 86. Matuna 2:1

 

Rozhodčí: Švec – Mařatka, Zboroň (velmi dobrý výkon všech) Delegát: Houška

 

ŽK: 2:1 (Kabát)

 

Nejlepší hráči: Balásek (PĚN) – Jirák (DOU)

 

Sokol Doubí: Jirák – Beneš, Vlach, Kabát, Herkner – Zeman (57. Matuna), Kovářík, Holický, Čára (83. Bláha) – Haunold – Hájek (c)

 

Připraveni ještě: Sulo

 

Chyběli: Šimek (dlouhodobé zranění), Jonáš (zranění), Benda, Zradička, Čermák (práce), Urban